میکروپلاستیکها (MPs) به عنوان آلایندههای محیطی نوظهور در سراسر جهان شناخته شدهاند. وجود میکرو و نانوپلاستیکها (NPs) در زنجیره غذایی یک امر چندگانه را تشکیل میدهد. مصرف محصولاتی که دارای این آلاینده هستند، بر سلامت عمومی مانند ماهی و سخت پوستان، میوهها و سبزیجات و انسانها تأثیر میگذارد. افزایش رو به رشد تولیدات پلاستیکی و مدیریت نادرست زبالههای پلاستکی که به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده است، در حال حاضر با اقداماتی در حال بهبود است. جهان در حال سعی برای بهبود وضعیت محیطزیست است و تلاشهای بینالمللی برای کاهش تولید پلاستیک و افزایش بازیافت آن رو به جلو پیش میروند. در این مطالعه منشاء، محتویات آسیبهای وارده این ریز ذرات در گیاهان خوراکی، آب، خاک، روشهای انتقال آنها، تأثیر منفی نانو و میکروپلاستیکها بر انواع محصولات غذایی و تأثیر مخرب آنها بر محیطزیست و انسان بررسی شده است.